Agidience® AD


Agidience®, stap in deze grote speeltuin van uiteenlopende hondensporten.........

De unieke samenwerking van eigenaar en hond gebaseerd op respect en vertrouwen!

Agidience is een combinatie van Agility (behendigheid) en Obedience (gehoorzaamheid) in de ruimste zin van het woord. Agidience kan door alle handlers/honden beoefend worden. Dus grote, zware, oude, gehandicapte, kleine, snelle, langzame honden. Daarnaast kan het voor herplaatsers en probleemhonden een uitlaatklep zijn waarbij het gedrag dusdanig verbeterd dat deze honden veel stabieler en zelfverzekerd in het leven staan. Alle oefeningen worden steeds aangepast aan het nivo van de hond en de handler. Agidience is dus eigenlijk voor elk type hond geschikt.

Belangrijk is echter dat er altijd gekeken wordt naar wat een hond leuk vindt en ook kan. Dit zorgt voor een goede relatie tussen baas en hond waarbij wederzijds vertrouwen en respect heel hoog in het vaandel staan. Er is namelijk niets leuker dan samenwerken met de baas.

Er wordt geen druk op de prestatie gelegd, hier geldt enkel dat er leuk gewerkt wordt en het ook leuk blijft voor begeleider en hond. Het doel is om de hond zelfverzekerd te maken met diverse toestellen, materialen, geluiden enz. met het oog op het welzijn voor de hond. Een aantal toestellen uit agility maar ook oefeningen uit de gehoorzaamheid zullen worden gebruikt. Daarnaast komen ook andere oefeningen aan bod uit diverse facetten van de hondensport, onder andere speuren, zoeken, sorteren, detectie, apporteren, denkwerk, reddingswerk, balansoefeningen, hoopers, flyball, frisbee, target- en clickertraining, trucjes en kunstjes. Vanwege deze diversiteit aan oefeningen is geen enkele les hetzelfde en gaat het ook nooit vervelen.

Alle oefeningen worden op uitsluitend positieve wijze aangeleerd. Hetgeen betekend dat er altijd beloning wordt gebruikt en er op géén enkele wijze correctie's worden toegepast op basis van angst- en/of pijnprikkels. De keywords zijn dan ook geduld, enthousiasme en beloning.

Daarnaast is in deze cursus ruimte voor oefeningen, trucjes of kunstjes die jezelf zou willen aanleren. Denk hierbij aan rollen, high-five, staand zwaaien, dood liggen, benensalolom enz. Daar deze cursus breed en ruim van opzet is, kunnen baas en hond, zolang ze het leuk vinden, deze blijven volgen.

 

Klik hier voor meer agidience® foto's.