Bachbloesemtherapie

 

Ter ondersteuning van een gedragsbeoordeling kunnen we een bachbloesemtherapie inzetten. Bach bloesem remedies zijn eenvoudige en natuurlijke genezingsmethodes, gemaakt van bloesem van bomen, struiken, wilde bloemen en planten. De remedie helpt om emoties en gemoedsstemmingen in evenwicht te brengen en de balans te herstellen.

Wat zijn Bach Bloesem Remedies, en door wie zijn ze ontdekt?

Dr. Bach Bach Bloesems

Bach Bloesem Remedies (BBR) is een natuurlijke aanvullende(complementaire) geneeswijze, ontwikkeld door de Engelse arts, homeopaat en onderzoeker Dr. Edward Bach (1886-1936).

Voor zijn tijd was hij vroeg met de ontdekking dat lichaam en geest niet los van elkaar te denken zijn. Hij ontdekte ook dat ieder individu anders reageert op zijn omgeving en moeilijkheden die voorkomen in het leven. In zijn zoektocht naar een zelfhulpmiddel ontdekte dr. Bach de werkzaamheid van bloemen. Dr. Bach ontwikkelde BBR voor mensen, hij ontdekte later dat ook dieren er baat bij kunnen hebben.

De bloesems werken op de emotionele gesteldheid en/of een karakteristiek van een mens of dier. Het voordeel is dat ze niet giftig, versuffend of verslavend zijn. Met BBR worden de emoties op een zachte wijze in balans gebracht.
Het Bachsysteem bevat 38 verschillende remedies voor 38 verschillende gemoedstoestanden of emoties en is daarmee een compleet systeem.

De remedies zijn verdeeld in groepen:

  • Angst
  • Onzekerheid
  • Onvoldoende interesse in het hier en nu
  • Eenzaamheid – Overgevoelig voor invloeden
  • Moedeloosheid en wanhoop
  • Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Uit de 38 BBR stelde Dr. Bach de Rescue Remedy samen, deze is bedoeld voor acute emotionele problemen zoals een traumatische ervaring of bij een situatie welke het individu moet ondergaan waarbij spanningen verwacht worden.

Eventueel in combinatie met gedragstherapie en/of onderstaande sleeves voor op de lijn.