Gedrag en Gehoorzaamheid GG

 

Gehoorzaamheidstraining

Belangrijk zijn de oefeningen Aandacht en Spelen. Zonder aandacht van je hond is het moeilijk werken met hem, dus dit is een van de eerste oefeningen die wordt aangeleerd. Spelen verschaft een goede baas/hond relatie en gaat gepaard met aandacht voor de baas.

Bij de gehoorzaamheidstraining zoals wij die geven ligt de nadruk niet op training doch bij opvoeden. Wij kijken vooral naar gedrag van de hond en de eigenaar. Hierdoor bereiken wij een optimale samenwerking tussen eigenaar en hond, omdat elke hond, elke persoon en elke combinatie uniek is. Dit geldt voor pups, beginners, gevorderden en toppertjes. Zowel in groepen of privé training. Wij streven naar een groepsgrootte van maximaal 8 honden. Er komen een aantal basiscommandos aan bod zoals zit, af, staan, blijf, wandelen zonder trekken enz. zowel los als aangelijnd. Alle oefeningen worden op speelse wijze aangeleerd. Tevens worden regelmatig diverse materialen en geluiden gebruikt die leerzaam zijn voor zowel hond als eigenaar. Agidience® loopt als een rode draad door al onze trainingen.

De trainingen zijn uitsluitend op positieve wijze opgebouwd ten opzichte van de hond, dus diervriendelijk, en zorgen zodoende uiteindelijk voor een goede baas-hond relatie.

Wij werken uitsluitend beloningsgericht en er wordt op géén enkele wijze druk uitgeoefend op de hond.

NIET toegestaan bij ons zijn : de halti's gentle leaders, slipkettingen, prikbanden en alle andere correctie materialen. Ook geen stemverheffing of fysiek contact met de hond, geen enkele dwang wordt toegepast.Wij werken met normale halsband en normale riem of een goed passend, niet corrigerend tuigje.

Puppies kunnen al vanaf 9 weken op training komen.

De cursussen bestaan uit 10 lessen en worden afgesloten met een certificaat. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Instappen kan altijd, er zijn hoe dan ook, altijd verschillen in combinaties en nivo´s. Daarbij wordt er altijd gekeken naar wat een combinatie kan op zijn/haar nivo en hier wordt de oefening op aangepast.

Na de pup en puber training kunt u kiezen voor diverse richtingen. Zo hebben we onder meer Speuren, Mantrailing, Flyball, Frisbee, Agility en Agidience®. Agidience® is een ruime mix en heel erg leuk. Fun voor baas en hond.

Tijdens privetraining wordt er altijd 1 op 1 gewerkt. De trainings sessies zijn dan voor een half of heel uur op een gewenste dag/tijdstip te plannen, altijd in wederzijds overleg. Dit kan op het trainingsveld, in onze praktijkruimte of zelfs bij u thuis. Ook kan er tijdens de privetraining, probleem aanpak en oplossing geboden worden.

Dit geldt ook voor de prive cursus fluit&clicker welke geheel gebaseerd is op het werken met fluit&clicker. Deze bestaat uit 1 introductieles van 2 uren, waarbij uw hond aanwezig is, gevolgd door 3 lessen van 45 minuten. Fluit, clicker en boek zijn inbegrepen. De privelessen worden in onze theorie/praktijkruimte gehouden maar kan ook bij u thuis zijn.