Opvoeding, Opleiding en Gedrag

 

Samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Vertrouwen is een belangrijk onderdeel in de trainingen evenals de oefeningen Aandacht en Spelen. Zonder aandacht van je hond is het moeilijk werken met hem, dus dit is een van de eerste oefeningen die wordt aangeleerd. Spelen verschaft een goede baas/hond relatie en gaat gepaard met aandacht voor de baas.

Bij de pup & pubertrainingen zoals wij die geven ligt de nadruk niet op training doch bij opvoeden. Wij kijken vooral naar gedrag van de hond en de eigenaar. Hierdoor bereiken wij een optimale samenwerking tussen eigenaar en hond, omdat elke hond, elke persoon en elke combinatie uniek is. Dit geldt voor pups, pubers, beginners, gevorderden en masterclasses. Alle oefeningen worden op speelse wijze aangeleerd. Tevens worden regelmatig diverse materialen en geluiden gebruikt die leerzaam zijn voor zowel hond als eigenaar. Agidience® loopt als een rode draad door al onze trainingen.

De trainingen zijn uitsluitend op positieve wijze opgebouwd ten opzichte van de hond, dus diervriendelijk, en zorgen zodoende uiteindelijk voor een goede baas-hond relatie.

Wij werken uitsluitend beloningsgericht en er wordt op géén enkele wijze druk uitgeoefend op de hond.

NIET toegestaan bij ons zijn : de halti's gentle leaders, slipkettingen, prikbanden en alle andere correctie materialen. Ook geen stemverheffing of fysiek contact met de hond, geen enkele dwang wordt toegepast.Wij werken met normale halsband en normale riem of een goed passend, niet corrigerend tuigje.

Meteen beginnen? Ja, bij ons is per direct instappen mogelijk. Puppies kunnen al vanaf 8,5 weken op training komen en zitten in een groep met maximaal 5 combinaties. De lessen duren 45 minuten wat ruim voldoende is gezien de spanningsboog. Er is ook ruimte om uw vragen te stellen of problemen te bespreken waar u tegen aanloopt met uw pup.

De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Instappen kan altijd, er zijn hoe dan ook, altijd verschillen in combinaties en nivo´s. Daarbij wordt er altijd gekeken naar wat een combinatie kan op zijn/haar nivo en hier wordt de oefening op aangepast.

Na de pup en puber training kunt u kiezen voor diverse richtingen. Zo hebben we onder meer Speuren, Mantrailing, Detectie, Flyball, Frisbee, Agility en Agidience®. Agidience® is een ruime mix en heel erg leuk. Fun voor baas en hond.