Gedragsanalyse & begeleiding

Uitgebreide gedragsanalyse aan huis.

Aan de hand van observaties en een vraaggesprek, doen wij een gedragsanalyse. Vervolgens wordt er een advies op maat gemaakt. Dit advies kan alle kanten op van groepsles tot priveles of zelfs een wekenlang speciaal te volgen programma. Uiteraard is alles afhankelijk van de aard van het probleem.

De keuze van het te volgen traject hangt vooral af van de oorzaak van het probleemgedrag, het karakter van de hond en de relatie tussen eigenaar en de hond. Wat bij de ene combinatie goed werkt kan bij een andere combinatie juist niet of zelfs averechts werken! De kans van slagen hangt met name af van de motivatie van de eigenaar en de mate waarin de adviezen opgevolgd worden. De basis voor succes is dat de eigenaar bereid is tijd te investeren en geduld op te brengen om met de hond bezig te zijn.

Quick Fix Solutions bestaan niet!

 

  Ook kunnen wij ter ondersteuning een bachbloesemtherapie inzetten. Bach bloesem remedies zijn eenvoudige en natuurlijke genezingsmethodes, gemaakt van bloesem van bomen, struiken, wilde bloemen en planten. De remedie helpt om emoties en gemoedsstemmingen in evenwicht te brengen en de balans te herstellen.

Wij maken GEEN gebruik van de slipketting of andere slippende en/of corrigerende 'hulpmiddelen', zoals halti's, gentle leaders, gentle walkers, anti-trek tuigen, anti-blafbanden, stroombanden etc.................

Het is overigens bij wet verboden onnodig pijnprikkels toe te dienen.(Wet Dieren, Hfst.2)

Lees dit artikel !!!

Ook kunnen wij u helpen (coachen, begeleiden) bij een raskeuze, puppiekeuze, zodat u goed beslagen ten ijs komt bij de aanschaf van uw nieuwe huisgenoot. U heeft deze immers voor de komende 10 tot 15 jaren in huis.

Wat haalt u in huis? Honden zijn geen robots of programmeerbare computers die alles doen wat je wilt. Met honden moet je (leren) samenwerken, dat voorkomt meer problemen dan het veroorzaakt. Hanneke Reitsma heeft een zeer treffend artikel geschreven. Lees dit artikel eens door. De maakbaarheidsillusie!