Team Coaches De Vagebond & Cursussen

Ik ben Marcel Heijnen en geef Mantrail en detectie lessen. Mijn motto: Ik ben niet overal goed in..... dat verwacht ik dus ook niet van mijn hond.

Ik ben Marcel de Groot en geef bij de Vagebond detectie en speurlessen. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik heb zelf 3 honden, 2 bordercollies en 1 Boston Terriër (die denkt dat hij een bordercollie is....). In het dagelijks leven run ik samen met mijn vrouw een gezinshuis. Ik geef mijn lessen m.n. op vrijdagochtend (detectie) en zondagochtend (mantrail). Hopelijk tot in 1 van de lessen!

 

Ik ben Claire Limpens en een echte dierengek. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Geulle. Iedere dag mag ik genieten van de mooie avonturen van onze Australische herders Balou en Diva. Ze zijn sinds 2015 bij ons in huis. Vanaf dat moment ben ik gaan trainen bij de Vagebond. Hier is mijn liefde en vooral ook de nieuwsgierigheid naar het gedrag van de hond alleen maar gegroeid. Jullie kunnen mij tegenkomen op de maandag en op zaterdag bij de pup trainingen. Wie weet tot snel!

 

Zo'n 8 jaar geleden kwam de eerste “Golden” bij ons. Ruim een jaar later de 2e. Ondertussen was ik met Cosmo begonnen met funtrailen wat later overging in mantrailing. Dit “virus” heeft me goed te pakken gekregen. Toen ik zo'n 3 jaar geleden gevraagd werd of ik speurinstructrice wilde worden, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Inmiddels ben ik intern opgeleid en geef ik al ruim een jaar met plezier lessen. Het is geweldig om de samenwerking tussen hond en baas te zien.
Wees gewaarschuwd: matrailing is verslavend. Het is geweldig om op deze manier met je hond samen te werken aan ontspanning.

 

 

Pascalle geeft Pubertraining, Agility en Masterclasses. Jo geeft Mantrailing en detectielessen. Samen met Claire doen we nog Agidience® en gedragsbegeleiding.

Team De Vagebond bestaat uitsluitend uit gediplomeerde, gemotiveerde en enthousiaste instructeurs (coaches) en sporenlopers. Hierdoor bent u verzekerd van een goede coaching van u en uw hond. Alle Cursussen zijn doorlopend, instappen en meteen beginnen! Alle cursussen worden afgesloten met een certificaat van deelname. Dit ontvang je digitaal op verzoek, dus vraag er naar.

 

Pup/Pubertrainingen

Za, Ma

voor puppies, pubers, beginners en gevorderden

Agility/Behendigheidstraining

Za

Agility voor honden vanaf min. 1 jr. oud (gedurende zomertijd)

Agidience®/Samenwerken

Ma

ruime mix van behendigheid, leuke trucjes, zoeken/speuren, speloefeningen, flyball, frisbee, evt. eigen oefeningen (gedurende wintertijd) ook als workshops.

Mantrailing/Speuren Agenda Wordt via een reserverings-agenda gepland, vrijwel dagelijks
Detectie/Neuswerk Vr/Agenda Detectie lessen zijn op vrijdagavond (vanaf level 3 via reserverings-agenda)

Thema Workshops

Diverse

theorie avonden, pup, pubers en algemene theorie

workshops fluit&clicker, hondentaal en gedragsproblemen/leerprincipes, wandelen zonder trekken, mantrailing, speuren

Agidience, Agility, Flyball, Targettraining (ook op uw locatie)

OnLine training aanvraag/agenda Middels video sessies kunnen wij online training verzorgen zowel prive als groeps sessies maar ook info avonden over diverse onderwerpen. Deze worden via onze agenda gepland. Er kan dan middels een mailbericht op ingeschreven worden.

Gedragsanalyse/Begeleiding

aanvraag

gedragsanalyse, advies en coaching

Bachbloesemtherapie aanvraag n.a.v. gedragsobservatie/gedragsanalyse

Puppietesten

aanvraag

nest analyse van de puppies

 

Wij trainen beloningsgericht en maken GEEN gebruik van angst of pijnprikkel gerelateerde correctiematerialen. Denk aan slipketting, prikband, stroomband e.d. Het is overigens bij wet verboden onnodig pijnprikkels toe te dienen.(Wet Dieren, Hfst.2)

Lees dit artikel !!!

 

Wij verzorgen de trainingen voor puppies, pubers, beginners, gevorderden en masterclasses. Agility training is er voor honden vanaf 1 jaar oud en bij de Agidience® training is het wenselijk dat er minimaal puppies en beginners cursus is gevolgd.

Instappen is op elk nivo en elke cursus mogelijk. Zeker voor puppies is het belangrijk zo snel mogelijk te starten in verband met het socialisatieproces en leervermogen. Dit kan vanaf 8,5 weken.

Agidience® is een ruime mix van samenwerking, behendigheid, leuke trucjes, zoeken/speuren, speloefeningen en flyball. Ook is er ruimte voor eigen wensen en oefeningen. Het is echt fun, zowel voor baas als hond !!!!

Wij streven naar een goede balans tussen groepsgrootte en gediplomeerde instructeurs (coaches) in verband met de persoonlijke aandacht bij oefeningen.

Voor mensen die meer willen weten over achtergrond en leerprincipes zijn er informatie bijeenkomsten en workshops. Hierin worden tal van vragen beantwoord en problemen besproken. Deze vinden groepsgewijs plaats in de avonduren maar kan in overleg ook individueel worden gegeven. (zie agenda voor data)

Wilt u meer informatie over een van bovenstaande onderwerpen neem dan gerust contact op via mail of telefoon.