Opleidingen, Theorie, workshops

 

We verzorgen regelmatig opleiding in de vorm van theorie avonden en workshops in onze theorie/praktijkruimte. De theorie avonden verschaffen meer kennis en inzicht in het wel en wee van de hond en zijn gedrag, maar ook hoe de eigenaar hiermee kan/moet omgaan. Deze avonden zijn informatief en u kunt al uw vragen op deze avonden voorleggen. Theorie avonden volgt u zonder hond. In verband met planning kunt u inschrijven per mail met aanmelding van aantal personen. Prive trainingen/theorie in overleg op nader overeen te komen dag/tijdstip.

On Line Training

Theorie avonden kunnen ook online worden verzorgd. Deze zijn middels een live video sessie interactief en leerzaam. Check hiervoor de agenda, inschrijven per mail. De onderwerpen zijn actueel en zeer uiteenlopend. Denk aan benchtraining, verzorging, pup en pubergedrag, hondentaal, agressie, jaargetijden, met hond op vakantie, in de auto, bij de dierenarts enz. De Online training kan ook gebruikt worden bij privetraining.

 

Theorie avonden

1. Een puppie/puberhond in huis

Een pup/puber in huis en nu ? Hoe ga je om met puppies/pubers en hun gedrag ? Wat doe je wel en wat doe je niet ? Fases van pup tot senior, benchtraining, verzorging, zindelijkheid, opvoeden/trainen, gedragsveranderingen, bijtgedrag, do's en don'ts.

2. Emotie, Angst&Agressie bij honden

Emotie en cognitie. Wat is agressie ? Hoe herken je agressie ? Ontstaan van agressie en wat kun je ertegen doen ? Moet je er iets mee? Hoe ga je ermee om ? Honden en etiquette maar ook eigenaren en etiquette. Emoties zoals angst en agressie zijn sterke factoren die een grote rol spelen in het wezen van de hond.

3 Hondentaal

Spreek de taal van uw hond en begrijp hem/haar beter. Honden verstaan onze woorden maar begrijpen ze niet. Klank en intonatie spelen een grote rol net zoals lichaamstaal. Zij zijn ware meesters in het lezen van lichaamstaal en observeren onze handelingen. Wij kunnen wel hondentaal leren maar honden geen mensentaal. In deze workshop gaan we dieper in op Hondengedrag & Gedragsherkenning. Tijdens deze avond wordt gebruik gemaakt van foto en filmmateriaal. Deze workshop volgt u zonder hond.

 

Workshops

1. Fluit en clickertraining

In deze workshop leert u hoe een fluit/clicker te gebruiken. (incl. fluit & clicker & Boek) Tijdens deze workshop neemt u uw hond mee zodat de theorie meteen in praktijk wordt toegepast. Wij zullen een aantal oefeningen uitvoeren om de clickervaardigheden eigen te maken. Voordelen van fluit & clicker zijn onder andere neutraliteit, voorspelbaarheid en controleerbaarheid. Daarbij is timing een belangrijke factor. Deze workshop volgt u met hond.

2. Agidience, Agility, Speuren, Flyball, Frisbee, Treibball, Hoopers, Balans, Targettraining

Indien u van één deze onderwerpen meer wilt weten, kunt u deze workshop volgen met uw hond. We geven dan 1 á 2 uur prive training, speciaal gericht op één van deze onderwerpen. We kunnen dit ook op locatie verzorgen (in overleg). Hierin zit een klein stukje theorie met betrekking tot uw gekozen discipline en een groot stuk praktijk. Deze workshop volgt u met hond.

3. Wandelen zonder trekken.

Wordt u ook meegesleurd van boom tot boom, hoek tot hoek en van de ene kat naar de andere hond, leer uw hond dan netjes aan de riem te lopen. In deze workshop gaan we dieper in op de problematiek en de techniek om dit toe te passen. Deze workshop volgt u met hond. Deze wordt gehouden op ons trainingsterrein. Minimaal 1 instructeur per 2 honden. Er gaat een stukje theorie aan vooraf gevolgd door ruime praktijk toegespitst enkel en alleen op wandelen zonder trekken.

4. Speuren/Detectie

Een hondenneus, hoe werkt dat nou ? Wat ruikt een hond eigenlijk? Hoe werkt de neus? Wat kun je ermee en hoe leer je een hond speuren/zoeken/sorteren/mantrailing ? Klein stukje theorie en veel praktijk. Oefenen met een lange lijn, leren geurvoorwerp te koppelen aan spoor en persoon.

 

Heeft u na het lezen van bovenstaande onderwerpen interesse om opleiding in de vorm van een theorie avond of workshop te volgen neem dan contact op, of check onze agenda of er al iets gepland staat. Inschrijven kan per mail (zie contact pagina).